Бавите се математиком, она се ионако стално бави вама…

Шта ће нам математика у животу?
Шта ће нам ово у животу?  Ово је питање које сте сигурно бар једном поставили себи .
Математика је свуда око нас и не слутећи да смо применили неке од математичких теорема и законитости, ми свакодневно доносимо важне одлуке, решавамо проблеме и разне ситуације. Математика је та која нам помаже да приступимо проблему на прави начин, да направимо некакав поступак у решавању и на крају, што је и најбитније да рационално и ефикасно решимо тај проблем.
Начин размишљања, систематичност или логичко расуђивање без чега нема добрих избора и правих одлука у животу, само су неке од последица решавања математичких задатака и проблема.
Наравно, ту је и директна примена математичког знања у технолошким процесима и техничким наукама. Много је примера учешћа и утицаја математике експлицитно или негде из сенке.
Зато, немојте се никада питати “шта ће ми ово у животу?” , ма колико вам деловало непримењиво. Помислите одмах како са сваком новом лекцијом или задатком,постајете способнији за успехе у животу и савлађивање препрека на које, нажалост, свако наилази.
И још нешто, што је подједнако битно….никада није касно да се научи математика!!!
Ја никада нисам знао математику – често је изговор да тако и остане. Наравно то што ниси знао не значи да не можеш научити. Можеш….само крени!!!
Преузето са сајта
од domnika

Постави коментар